namn
Oxpelles grund
[Ornö Fiber]  [Vad kostar det]  [Tidtabell]  [Varför fiber]  [Skärgårdsnätet]  [Medlemsinformation]  [Länkar]  [Support]  [Kontakt]  [facebook] 

Kabel-TV saknas!

På fastlandet är det många som får Internet via sin kabel-TV-leverantör. Andra får sin kabel-TV via sin internetleverantör.

Vem som levererar innehåll har inte så mycket att göra med vilken kabel som används. Kabel-TV-bolagen använder ofta koaxialkabel, internetleverantörerna koppartråd och ADSL. Framöver kommer fler och fler kablar att bytas till fiber. Det kommer även efter kabelbytet till fiber gå att använda samma leverantör av innehåll i kabeln.

Läget på Ornö

På Ornö finns det inte någon traditionell kabel-TV-leverantör. De ADSL-förbindelser som finns har ofta så låg kapacitet att det inte går att använda för TV annat än närmast telestationen. TV via mobila lösningar brukar sanbbt konsumera all tillgänlig datamängd..

På Ornö saknas realistiska alternativ till fiber.

TV och film via fiber

Via vår fiber kan man köpa TV från flera välkända TV leverantörer så som ComHme, Boxer mfl. Fibern har tillräckligt stor kapacitet för att överföra flera samtidiga HD kanaler. Man får perfekt bild utan antenn, parabol och amssor av boxar. Mera information finns på sidan om HD TV. >>>

TV och film via Internet

Nu börjar det dyka upp fristående leverantörer som vill leverera TV och film via Internet. För en innehållsleverantör utgör kabel eller en sattelit kostnader. Om man kan få kunder och leverera sitt innehåll utan dessa kostnader så sjunker priset för tjänsten. En lösning är att använda befintlig infrastruktur i form av Internet och via det distribuera sitt innehåll. Ett exempel på sådana leverantörer är ViaPlay och NetFlix som tillhandahåller TV och film via internet.

En stor fördel med en tjänst som den som ViaPlay och NetFlix levererar är att den inte är bunden till en fast kabelanslutning. Den är inte heller bunden till en box, ett kort, en parabol eller en antenn. Detta gör att den blir flyttbar. Det behövs inget extra abonnemang, kort eller box för att ta med sig sina TV kanaler till sommarstugan. Det enda som behövs är en bra anslutning till Internet.

I dag är det ytterst tveksamt om en tjänst som ViaPlay eller NetFlix skulle gå att använda på Ornö. Den bandbredd som finns att tillgå är inte tillräcklig.

Mera information om ViaPlay >>>
Mera information om NetFlix >>>

Webbsidan under ständig förändring (2019-02-17)
Copyright © 2013 - 2019 Ornö Fiber Ekonomisk förening